Kikapcsolódásra és pihenésre alkalmas helyek Békéscsabán és környékén.

Békés megye megszámlálhatatlan látnivalóval és pihenésre alkalmas lehetöséggel várja az ide érkezöket. A következökben szeretnék Önnek ajánlani néhány a Réti panzióhoz közel található helyszint.

Köztudottan a megye híres a gyógyturizmusáról. Ez elsösorban gyógyvizeinek és forráskútjainak köszönhetö. A Panziónk közelében, mindösszesen 2 km –re található, a nemrég felújított és kitünö gyógyvízzel rendelkezö békéscsabai Árpád gyógy-és strandfürdö. Itt egész évben lehetöség van, sportolásra és pihenésre.A városközpontban található közép europa legnagyobb evangélikus temploma.Érdemes még felkeresni a szlovák tájházat a gabona múzeumot valamint a szoborsétányt.


Békéscsabán található az újjászületett Munkácsy Mihály
Múzeum, mely a világ legnagyobb Munkácsy gyüjteményével rendelkezik. A múzeumban látható a „kis Jeanne” cím? festmény is, melyet közadakozásból vásároltak meg.
A Munkácsy gyüjtemény 447 darabból áll: 9 festmény és 7 rajzvázlat, valamint 431 ereklye van a múzeum tulajdonában. Ekkora gyüjtemény sehol nincs a világon. Eredeti keretek, paletták, festöállványok, szemüveg találhatók a tárgyak között. A múzeumban van Munkácsy szerelmes ládikája is, amit Bartóki Ilonának készített és a Bartóki családtól lett megvásárolva.

Békéscsabától mindösszesen 15 km-re található a méltán világhíres gyulai Várfürdö, mely egész évben fogadja a pihenésre vágyókat. A nem régiben átadott 2 x 2 sávos úton a Réti panzió és étteremtöl így már 15 perc alatt elérhetö.

Érezzék jól magukat nálunk  • Kiváló szálláshely - szallas.hu

    Kiváló szálláshely - szallas.hu  • Erzsébet utalvány

    Erzsébet utalvány
  • Bankkátyás fizetési lehet?ség

    Bankkátyás fizetési lehet?ség